سلام. خيلی خوبه که به فکر آشنا کردن ديگران با شخصيتهای بزرگ و ارزشمند تاريخ هستی. انسانهای ارزشمند همیشه در یاد مردم میمونند. در راهت پيروز باشي.
نازی جان:
کاش لینکی می دادی که حرف هامون مستند به لینک باشه
اگر داری برام بفرست
امیر جان:
تو لطف داری
جاوید جان و یک امیر جان:
باید خاطرات موتور سیکلت رو حتمن ببینم.
مرسی
با سلام و تشکر از زحمت شما. لذت بردم.
تولدم بر عموم وبلاگ نویسان مبارک
جمعه، 16 دى، 1384
تخریب پناهگاه حیات وحش میانکاله
باب اول و آخر: از تمامی وبلاگ نویسان علاقمند به محیط زیست خواهشمندم متن فوق را لینک نکنند بلکه در وبلاگ خود درج نمایند! کار از لینک هم دیگه گذشته....
فردا نيوز: فروش 380 هكتار از اراضى جزيره آشوراده واقع در پناهگاه حياتوحش منحصر به فرد و جهانى ميانكاله در استان گلستان به يك شركت خصوصى كه با حمايتهاى مؤثر و گسترده مسؤولان استان و سازمانهاى «حفاظت محيط زيست» و «ميراث فرهنگى و گردشگرى» با توجيه توسعه گردشگرى صورت گرفته، اين منطقه كه بهعنوان يكى از ذخيرهگاههاى زيست كره زمين مطرح مىباشد را در معرض تخريب قرار داده است.
به گزارش خبرنگار «فردا» پناهگاه حيات وحش ميانكاله با وسعت 68800 هكتار شامل خليجگرگان، شبه جزيره ميانكاله و جزيره آشوراده از جمله ذخاير بيوسفر 9گانه ايران و جزو 18 تالاب بينالمللى مىباشد كه در پروژه «برنامهانسان و كره» سازمان ملل به ثبت رسيده است.
اين منطقه در سال1342 ملى اعلام و در سال 1354 به عنوان منطقه حفاظتشده تعيينگرديده است.
جزيره آشوراده در زمان رژيم سابق به سيطره بنياد پهلوىدر آمده و پس از انقلاب اسلامى، در اختيار بنياد مستضعفان قرار مىگيرد و اداره آن به بنياد علوى كه مسؤوليت نظارت بر اراضى بر جاىمانده از سلسله پهلوى را دارد، سپرده مىشود و در سال 1376بدون اخذ مجوز از سازمان حفاظت محيط زيست، اسناد مالكيت اينجزيره توسط اداره كل ثبت اسناد و املاك استان به نام بنياد علوى منتقل مىگردد.
در شهريور ماه 1381 براساس توافق معاونت وقت عمرانى استاندارى گلستان و مديرعامل بنياد علوى و بر مبناى نظر دو تن از كارشناسانرسمى دادگسترى كه توسط بنياد علوى دعوت شده بودند 380 هكتار ازاراضى جزيره آشوراده به مبلغ 190 ميليون تومان (هر متر مربع 50تومان) به سازمان هميارى شهردارىهاى استان فروخته مىشود و اينسازمان نيز 40 روز بعد آن را به مبلغ 250 ميليون تومان (هر متر مربع66 تومان) به مؤسسهاى خصوصى موسوم به «سازمان مناطقگردشگرى جهان» به مديرعاملى محمدرضا يزدانپناه( متعلق بهشركت خودروسازى كرمان، شركت عمران ارگ، شركت مهندسين مشاور مناطق آزاد) و آقاى محمدرضا يزدانپناه به فروش مىرساند.
اين در حالى است كه هشت ماه بعد در ارديبهشتماه 1382، سه تن از كارشناسان رسمى دادگسترى، قيمت كارشناسى را براى پلاكهاىمختلف اين جزيره براى هر متر مربع 10 تا 16 هزار تومان (يعنى به طور متوسط 200 برابر بيشتر) جهت تملك اراضى فوق توسط اداره كلحفاظت محيط زيست استان مازندران تعيين نمودند كه اين قيمت درسال 1383 براى هر متر مربع مبلغ 23000 تومان برآورد شده است.
بر اساس اسناد و مدارك موجود، اقدام سازمان هميارى در خريد و فروشاين اراضى، خارج از وظايف مندرج در اسناسنامه تأسيس آن بوده وهدف از اين معامله تنها شناسايى و رفع موانع قانونى در انتقال سندمالكيت از بنياد علوى به «سازمان مناطق گردشگرى جهان» بوده كه بادستور مقامات سياسى استان با توجيه توسعه گردشگرى، جلب و جذبسرمايهگذارى و اشتغالزايى صورت گرفته است.
سازمان هميارى پس از فروش زمين به مؤسسه خصوصى ياد شده و بهمنظور رفع موانع قانونى صدور سند، مكاتبات متعددى با ادارات ذى ربط صورت مىدهد و با پيگيرىهاى خود، موضوع در هيأت تعيين تكليف اراضى اختلافى ماده 56 قانون جنگلها و مراتع مطرح و در نهايت قاضى اين هيأت بدون توجه به دفاعيات و لوايح و تفاسير قانونى ادارهمنابع طبيعى استان، رأى بر غير منابع ملى بودن 380 هكتار از اراضىجزيره آشوراده مىدهد كه با صدور اين حكم، اسناد مالكيت اين اراضىتوسط اداره ثبت اسناد و املاك در فروردين 1383 به نام «سازمانمناطق گردشگرى جهان» منتقل مىگردد.
كليه اين اقدامات با استفاده از نام سازمان هميارى شهردارىها وحمايتهاى مسؤولين سياسى و اجرايى استان صورت گرفته به نحوىكه استاندار وقت گلستان در آذرماه 1383 طى نامهاى به رياست وقتجمهورى خواستار حمايت از سازمان مذكور براى تبديل جزيره آشوراده به دهكده توريستى مىشود!
اين دخالتها شائبه تبانى مسؤولين استاندر واگذارى اين اراضى به بخش خصوصى را در بين مردم منطقهبهوجود آورده و موجب بروز اختلاف بين مسؤولين استان مىگردد و متعاقباً زمينه ادعاى مالكيت بخشهايى از اين منطقه توسط مردم رافراهم مىنمايد.
اداره كل محيط زيست استان مازندران در اثناى معامله اين اراضى طىمكاتبات متعددى با رئيس سازمان حفاظت محيط زيست، بنياد علوى،ادارات ثبت اسناد و املاك و منابع طبيعى بهشهر خواستار جلوگيرى ازتصرف اراضى مذكور شده ولى عوامل سازمان مناطق گردشگرى جهاندر حالى كه عمليات اجرايى طرح فوق را مىبايست پس از اخذ مجوزلازم از سازمان حفاظت محيط زيست آغاز نمايند، بدون توجه به اينامر اقدام به دخل و تصرف در اراضى مذكور و كاشت گونههايى ازدرختان مىنمايد و عليه مأموران اداره حفاظت محيط زيست بهشهر كهمانع عمليات آنها شده بودند شكايت نموده و در نهايت قاضى دادگاهعمومى بندر تركمن با بازداشت 16 تن از مأمورين، 2 تن از آنان را بهاتهام ايجاد مزاحمت! به يك سال حبس محكوم مىنمايد كه با نقضحكم در دادگاه تجديد نظر، متهمين تبرئه مىگردند.
به رغم تلاش مديران اداره كل حفاظت محيط زيست استانهاىمازندران و گلستان و ادارات تابعه و همچنين فعالان محيط زيست وساير مسؤولان دلسوز اين استانها و كشمكشهاى موجود نسبت بهفروش 380 هكتار از اراضى جزيره آشوراده، معصومه ابتكار رئيس وقت سازمانحفاظت محيط زيست در مردادماه سال 1384 در اقدامى غيرمنتظره طى توافقى با حسين مرعشى رئيس سازمان ميراث فرهنگى وگردشگرى فعاليت گردشگرى را در كل پناهگاه حيات وحش ميانكاله مجاز شمرده و بهرهبردارى از آن را به شركت طبيعتگردى ميانكالهمتشكل از صندوق محيط زيست (وابسته به سازمان حفاظت محيطزيست)، شركت توسعه گردشگرى (وابسته به سازمان ميراث فرهنگى وگردشگرى) و سازمان مناطق گردشگرى جهان (بخش خصوصى)واگذار نموده كه اين تفاهمنامه مورد اعتراض شديد كارشناسان سازمانحفاظت محيط زيست قرار گرفته ولى به آن توجهى نشده است.
اين اقدام در حالى صورت گرفته كه به دليل حفظ يكپارچگىزيستگاههاى منحصر به فرد منطقه، سازمان حفاظت محيط زيست پيش از اين نه تنها با واگذارى اراضى در ابعاد بسيار كوچكتر و ايجاد پاسگاه انتظامى در پناهگاه حيات وحش فوق به شدت مخالفت نمودهبود بلكه علىرغم دريافت حدود 10/3 ميليارد ريال اعتبار جهت طرحتجهيز و ساماندهى محيط زيست و در حالى كه قادر به خريد مستثنياتمنطقه ميانكاله بوده اقدامى در اين ارتباط صورت نداده است.
از شرايط طبيعتگردى در اين مناطق، ساخت و سازهاى موقت بابهرهگيرى از مصالح عمومى و هماهنگ با محيط و پرهيز از ساختابنيه، جاده و راههاى تردد دريايى و هوايى دائمى مىباشد. با اين وجوددر طرح پيشنهادى سازمان مناطق گردشگرى جهان ايجاد ابنيه ومسيرهاى تردد هوايى، زمينى و دريايى دائمى و ساخت هتل، رستورانو سينما در نظر گرفته شده و حتى در توافقنامه رئيس وقت سازمان حافظت محيط زيست با رئيس وقت سازمان ميراث فرهنگى و گردشگرى نيز ايجاد تلهسىيژ، پيادهرو، درشكهرو، اماكن ورزشى مانند پيستسواركارى و پلاژ شنا، باغ پرندگان، آكواريوم و ايجاد مركز بازديدكنندگانو... پيشبينى شده است.
اين در حالى است كه طبيعتگردى يا اكوتوريسم در مناطق حفاظتشدهداراى ضوابط و چارچوبهاى خاص و متفاوت از ساير محيطهامىباشد.
به اعتقاد كارشناسان واگذارى 380 هكتار از اراضى آشوراده در پناهگاه حيات وحش منحصربه فرد ميانكاله به بخش خصوصى با توجيه توسعه گردشگرى موجبخواهد شد كه اين دارايى ارزشمند ملى، به تدريج از فهرست مناطقحفاظت شده و تحت سرپرستى سازمان حفاظت محيط زيست خارجگردد و تغيير كاربرىها و ساخت و ساز در اين منطقه حتى در كوتاه مدتباعث مختل شدن كاركردهاى اصلى تالاب خواهد شد و صدماتجبرانناپذيرى به تنوع زيست محيطى اين عرصه وارد خواهد آورد.
ای کاش وبلاگهای زیادی مثل این وبلاگ بودند آن وقت وبلاگستان خیلی پربار می شد خسته نباشی...
باید ببینمش ، خاطرات موتورسیکلت را هم ندیدهام.
من اين فيلم رو ديده ام و بهنظرم با توجه به اينکه در ايران هم بطور قانونی پيدا ميشه عالی است . دوستی چندی پیش فیلم رو از ايران برام آورده و بارها تماشا کردم ولی هنوز موتور سيکلت دايری رو ترجيح ميدم . بهنظرم فيلم کمی شبيهمستند سازی هست . البته برای کسانی که اطلاع کمی از زندگي چه گوارا دارند مفيد هست .
متاسفانه فیلم را ندیده ام ولی توصیف شما جالب بود. من مدتی است وبلاگ تان را می خوانم و می خواستم بگویم من هم از وبلاگ شما خوشم می آید. در ضمن وقتی شما آمده بودید وبلاگ من خیلی بی سر و سامان و به هم ریخته بود و عکس این پستم را هم نگذاشته بودم، حالا درستش کرده ام اگر دوست داشتید سرکی بزنید.
این فیلم را دیده ام. جالب است.
راستی فیلم "خاطرات موتورسیکلت" را هم ببین. درباره زندگی ارنستو است.
ممنون.
اول!
دستت درد نکنه رويايی جان. خيلی دلم می خواد اين فيلم رو ببينم.
ببببببببببببببببببببببببببتت تالغ خهعغلخد عهعلل